måndag 16 december 2013

Årets sista Drop-in art

Igår var det dags för årets sista Drop-in art, som bjöd på härlig skaparglädje och massor av kreativt julpynt. Våra kartongstrutar användes flitigt och fick nytt liv som finfina julgranar. Nästa års luciakronor skapades liksom tomtar i långa rader och annat fint som dockskåp, sånglampa och hel massa små diskborstar. Det blev ett fint slut på det här året. 

God jul och gott nytt år alla återskapare!    



torsdag 12 december 2013

Inspirations-workshop med miljögruppen

Idag var förskolepedagoger från Skeppet, Fyren och Västra Hamnportens miljögrupp på besök. Vi pratade kring återbruk och skapade strumpfer tillsammans. Det var en härlig grupp, som redan kommit långt i arbetet med att föra in kreativt återbruk på förskolan. Kul att ha er här!




måndag 2 december 2013

Förskolebesök - en härlig start på veckan!

Idag var en grupp barn från Körsbäret här. Vi började med att bygga ett gemensamt fågelbo. Sedan skapade alla en egen liten fågel som efter en flygtur i vår skapande verkstad landade i fågelboet. Nu är boet och fåglarna på väg hem till förskolan där de kommer stortrivas tillsammans med alla härliga barn. 



Drottning Blanka kommer tillbaka!

I fredags var det dags för en grupp gymnasister från Drottning Blanka att komma tillbaka till återSKAPA. De fortsatte sitt arbete med att återskapa kläder till en modevisning de arrangerar senare i vår. Vi ser fram emot att se slutresultatet!