onsdag 26 juni 2013

Kreativt tredagarsläger på STPLN

återSKAPA har haft två händelserika veckor, då barn från olika platser i och utanför Malmö har samlats för att skapa tillsammans och lära sig lite om programmering och animation. Vi har skapat personliga figurer, spelande askar och Stop Motion-filmer av spillmaterial från lokala industrier. I samarbete med Arduino/ Fabriken verkstad har det vi skapat fått liv på riktigt!

Barnen har fått prova på att programmera en egen melodisnutt till sin "Music Box" och fått robotar att åka framåt, bakåt, svänga och slutligen dansa. En sensor kopplades in som kunde känna av om underlaget roboten åkte på var svart eller vitt. Vi avslutade med ett "Robot Race", där alla skapade figurer monterades på robotarna och kunde köra iväg på egen hand.

Det har verkligen varit inspirerande och roligt att träffa och arbeta tillsammans med er alla barn. Hoppas vi ses snart igen!

Carin, Clara, Elina och Erik

ps. om du vill se filmklipp från lägret kan du titta här och här!

måndag 3 juni 2013

Vårens sista Drop-in Art!

I går hölls vårens sista Drop-in Art på återSKAPA. Tack alla ni som kom! Det blev som vanligt en härlig stund av koncentration blandat med lek, skratt och skapande. Några tjejer gav sig den på att fingervirka världens längsta orm - hela 5,6 m hann de på tre timmar!

Någon gång i september drar vi igång höstens Drop-in Art. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill informeras om det exakta datumet senare i sommar!





En 5 m lång handvirkad orm - det ni!