måndag 29 april 2013

Inspirationsworkshop med Grontmij!


I torsdags hade vi en, för oss på återSKAPA, ovanlig, men otroligt inspirerande workshop med ett gäng från företaget Grontmij, -Europas största teknikkonsultbolag! En i arbetslaget skulle sluta, och gruppen hade planerat in en trevlig eftermiddag tillsammans i kvarteren runt Västra hamnen. Först kom de till oss för en skapande kreativ stund för att sedan avsluta med middag på en restaurang i närheten. Gruppen fick i uppgift att skapa fritt, och som vanligt blev det olika kreativa skapelser, ingen den andra lik. Det är underbart att se hur materialet fångar både stora som små i samma uppslukande koncentration.

Tack för en trevlig och inspirerande stund!




torsdag 18 april 2013

Medeltidstema med Husieskolan

Idag kom klass 4a från Husieskolan till oss och besökte vår skapande verkstad. Temat för dagen var medeltiden och alla barn fick i uppgift att göra en riddarhäst med både schabrak och vapensköld. Det var verkligen ett härligt, superkreativt gäng som skapade loss, och resultatet blev därefter, tokiga, brokiga, underbara riddarhästar av alla de slag!

Tack för ni kom, kul att ha er här!




onsdag 17 april 2013

Förskolan Lövet gör insekter!

Igår kom ytterligare en grupp på besök från förskolan LÖVET. Det var ett härligt gäng 5-6 åringar som gick loss på materialet i vår skapande verkstad. Vi pratade fjärilar, insekter och fasettögon. Det riktigt lyste av stolthet om barnen när de berättade för oss om saker de lärt sig på förskolan. Förrutom vars en insekt gjorde barnen sig ett par fasettglasögon. Med dem kommer de nu kunna titta åt ALLA olika håll samtidigt - praktiskt!

Kul att ha er här Lövet!

måndag 15 april 2013

Hållbarhetsfestival på Stadsbiblioteket!

I lördags hölls en Hållbarhetsfestival på Malmö Stadsbibliotek. återSKAPA var såklart på plats! Med oss hade vi vår lilla mobila materialbank, och dagen till ära skapade vi fullt med bokmärken och boktokar av utgallrade böcker från bibliotekets magasin. Det blev verkligen en toppendag! Tack alla ni som tittade förbi och skapade med oss:)





torsdag 11 april 2013

Husieskolan gör vikingar!

Idag skapade klass 4b sina egna vilda vikingar hos oss. Alla blev olika så klart, med fina mustascher, långa skägg, ruggiga ärr och uppspärrade ögon. Varje viking designade sedan också sin egen sköld. Nu är alla vikingar på väg tillbaka till skolan för att få en plats i klassrummet och leva vidare där. Tack för idag!



Samarbetsträff!

Igår kväll bjöd vi in våra samarbetspartners för att besöka återSKAPAS skapandeverkstad och materialbank. Många av dem som lämnar material till oss har aldrig varit här och sett hur deras bidrag får nytt liv av barn och unga i våra lokaler. Det kändes viktigt för oss att visa upp hur vår verksamhet ser ut, och hur tacksamma vi är för deras samarbete med oss. 

Tack alla ni som kom, och tack alla som är med och hjälper oss bygga upp vår materialbank som ger glädje till så många barn och unga! 
Vi är oändligt tacksamma:)


Alla gick härifrån med varsin goodiebag full med klistermärken och vykort. 

Söndagens Drop-in Art på återSKAPA!

I söndags hittade rekordmånga hit, både gamla och nya besökare. Det skapades för fullt i alla delar av vår skapande verkstad. Vilken kreativitet! Det byggdes flera hus till allt från marsvin till svampar. Fint inredda med tapeter, mattor, bord och stolar. Nästa Drop-in Art är söndagen den 5 maj. Välkomna då!



fredag 5 april 2013

Kunskapsskolan och stenålden!

Igår kom Kunskapsskolan på besök igen. Det var dags för de två sista sjätteklasserna att komma till vår skapande verkstad. Precis som de andra två klasserna fick de i uppgift att bygga ett jag, som de sedan, med hjälp av ett par magiska glasögon tog, tillbaka till stenåldern. 

Det är alltid så kul att ha er här Kunskapsskolan! 



onsdag 3 april 2013

Förskolan Lövet på besök!

I morse fick vi besök av åtta stycken ljuvligt söta små femåringar från förskolan Lövet. Med stora, nyfikna ögon smög dom försiktigt nerför trappan till vår skapande verkstad, och det dröjde inte länge tills blygheten släppte och skaparlusten tog vid!

På förskolan läser barnen sagan "Landet längesen", och här hos oss möttes de av både tomten, Kajsa, Kaj och den flygande draken. Barnen fick i uppgift att göra vars en flygande drake i form av en handdocka. Inom kort hade vi åtta olika underbara drakar flygandes runt här i lokalen!

Tack för idag Lövet, kul att ha er här!

Tomten, draken, Kajsa och Kaj

Snabba var dom, drakarna!