måndag 25 mars 2013

Kunskapsskolan reser tillbaka till stenåldern!

I torsdags hade vi två klasser från Kunskapsskolan i Lund på besök. Denna gången var det 6:orna som kom och släppte loss i vår skapandeverkstad och materialbank.

Till uppgift fick de börja med att bygga upp sig själv, en gubbe med strumpa som hud som skulle kännetäckna dom själva. Därefter var det paus i det arbetet eftersom det nu behövdes skapas ett par magiska glasögon! Med hjälp av dessa på ögonen skulle barnen sedan, tillsammans med sin gubbe fara tillbaka till stenåldern och försöka se hur gubben skulle ha sett ut där och då. Vilken klädsel de skulle ha haft, och vilket valfritt tillbehör som gubben skulle ha burit på, och därefter skapa dessa attribut. 

Det var en spännande uppgift, och väldigt roligt att ha er här Kunskapsskolan! Om två veckor är det dags för skolans andra två 6:or att komma och göra samma sak. Det ser vi fram emot!



tisdag 19 mars 2013

Västra hamnens skola och vattentema!

Under måndagen och tisdagen var två grupper med ettor från Västra hamnens skola här hos oss i vår skapande verkstad. Barnen pratade om vatten i skolan, och visade sig vara riktigt vassa på vattenmolekylen! Det nynnades till och med på en liten H2O-sång i bänkarna under skapandet. Attans att vi inte hann be dom sjunga den för oss innan dom gick! 

Alla barn gjorde varsin vattendjurs-låda, som de fick ta med sig tillbaka till skolan för att ha sina 10-kompisar i. 

Kul att ha er här Valarna och Krabborna på Västra hamnens skola!




torsdag 14 mars 2013

Rymdtema med Kungshögsskolan

Idag invaderades återSKAPAs skapande verkstad av rymdvarelser! Det var barn från Kungshögsskolan i Oxie som skapade loss och byggde mängder av fantasifulla figurer. Deras fröken Gunnel hade berättat att de pratar om rymden i skolan, och därför blev temat för dagen rymden och rymdvarelser. När alla barn gjort vars en gubbe, samlades de kring ett gemensamt projekt, att bygga en farkost till alla gubbarna, tillsammans. 

Kul att ha er här Kungshögsskolan! 

tisdag 12 mars 2013

Bok-tema med Österportskolan

Idag har en andra klass från Österportsskolan varit här på återSkapa! Temat för dagens workshop var böcker, med syfte att få igång och inspirera barnens läsning.  Först fick barnen göra sig vars ett bokmärke. Som vanligt blev det olika underbara och kreativa små skapelser, den ena än mer olik den andra!

Efter den första uppgiften skulle barnen jobba två och två med att tillsammans bygga en bok-tok! Bok-tokarna kommer ställas ut på barnens skola och förhoppningsvis få andra att bli sugna på att läsa böcker. 

Kul att ha er här Österportskolan!



Personliga bokmärken

Boktokar som utställnigskonst för att inspirera läsandet!


tisdag 5 mars 2013

Söndagens Drop-in Art!

Oj vilket härligt drop-in det blev i söndags! Solen lyste vårfriskt där ute, och inne hos oss skapades det med febril aktivitet! Det var nästan som att det blev helt tyst av koncentration emellanåt, trots att vi var uppemot 100 personer som samsades om utrymmet. Det är skapande på hög nivå det!

Tack alla som kom, och välkomna igen till nästa Drop-in Art som är söndagen den 7 april. 


Sötaste taxten!