tisdag 26 februari 2013

Rosenholmsskolan pratar om kroppen

 Idag har vi haft besök av ett gäng energifulla och sprudlande 1-klassare i vår skapande verkstad. Det var klass 1 på Rosenholmsskolan som vunnit en skräddarsydd workshop hos oss, efter det att skolans miljöråd bjudit in återSKAPA. Klassen fick själv välja tema, och eftersom de just nu jobbar med kroppen var det runt detta som vi byggde upp deras workshop. 

För att testa, och lära känna materialet fick barnen börja med att bygga upp varsin jättecell! Till cellen behövde de hitta en kärna, ett membran och lite plasma att fästa på en stor platta. 

Därefter pratade vi lite om kroppens olika sinnen och barnen fick i uppgift att bygga varsin gubbe, och att på den gubben ha med så många sinnen som möjligt. Det blev helt fantastiska skapelser, med alla möjliga slags ögon, öron, munnar, näsor och hudar!


Fler miljörådsbesök!


Under vecka 7 var återSKAPA och hälsade på ytterliga två miljöråd. Denna gången var det Husieskolan och Västra hamnens skola som fick besök av återSKAPAS lilla mobila materialbank. 

Miljörådet på Västra hamnensskola


Bokmärken från Husieskolan

måndag 25 februari 2013

Kunskapsskolan gör lampor!

Fredagen den 15 februari kom ytterligare 2 niondeklasser från Kunskapsskolan i Lund och hade workshop hos oss. Precis som sina parallellklasser, gjorde även dessa två grupper lampor. Det var ett otroligt kreativt gäng, som verkligen hade storslagna lampidéer som de jobbade med. Tack för en härlig workshop!

Förra gången Kunskapsskolan var här såg det ut så här!
 


fredag 8 februari 2013

återSKAPA på turné

I februari väntar fler miljörådsbesök på Malmöskolor med grön flagg. Under besöket pratar vi återbruk och elever och pedagoger får bekanta sig med vår mobila materialbank och prova att skapa något själva. Efter besöket har sedan klasserna chansen att tävla om en skräddarsydd prov-workshop i vår skapande verskstad här på STPLN! Vi ser fram emot en inspirerande och fullspäckad vår!

Här besöker återSKAPA miljörådet på Kungshögsskolan i Oxie! Spännande att träffa ett miljöråd som alltid håller till utomhus!


tisdag 5 februari 2013

Vårens första Drop-in Art!

I söndags drog vårens första Drop-in Art igång hos återSKAPA! Gamla och nya besökare trängdes runt borden och skapade med en febril aktivitet:) Det var också roligt att se så många far- och morföräldrar med sina barnbarn hälsa på hos oss! ÅterSKAPAS Drop-in Art är verkligen en helt perfekt sysselsättning om man vill hitta på nått kul tillsammans över generationsgränserna!




Lampworkshop med Kunskapsskolan!


I fredags kom Kunskapsskolan från Lund återigen och besökte återSKAPAS skapande verkstad, så kul! Denna gången var det två niondeklassare som kom till oss för att göra lampor. Det var extra roligt att få skapa tillsammans med lite större barn. Vi blev riktigt imponerade av att eleverna hade en så stor variation i både av valet av material och modell på sina lampor. Superkul att få träffa er Kunskapsskolan! Om två veckor är det dags för två andra nior från samma skola att komma och göra samma sak. Det ser vi fram emot!